dilluns, 16 de març del 2009

CRÒNICA D'UNA VICTÒRIA ANUNCIADA!!!


Ahir per fi van ser les eleccions d'El Salvador i per primer cop a la història va guanyar l'esquerra, però una esquerra de base i de veritat, no com les esquerres europees a les que estem acostumats/des. Les eleccions van transcòrrer dins d'uns paràmetres de tranquilitat i normalitat tot i els intents continuats , per part de partidaris d'ARENA, de manipular la jornada electoral. La sensaciò de la gent en general ès que la victòria va ser molt mès notòria del què demostren els resultats donats pel Tribunal Supremo Electoral, 51,7% per l'FMLN, 48,2% per ARENA (+ PCN, PDC, PRD, ..). Sense anar mès lluny a les 6 taules que vem ser observadors i que sumen el vot d'unes 2000 persones l'FMLN va treure vora del 68% dels vots.

El mès emocionant però ès que formem part d'un moment històric d'aquest petit pais del Pacìfic que ha patit tant els abusos dels ianquis i la dreta nacional apadrinada, i hem compartit, amb el poble salvadoreny, l'alegria i la lluita perque no hi hagès frau. Penseu que si no s'haguès donat la victòria a l'FMLN la gent estava disposada a tornar a rependre la lluita armada desprès de 20 anys de misèria, saqueig, repressiò i manipulaciò mediàtica i electoral. Enrera queden les poques hores dormides els ùltims dies i els nervis que hem passat. El Salvador veu la llum desprès d'anys i anys d'obscuritat i L'ELI i EL GUILLEM hi han posat el seu granet de sorra, i això ens omple i molt!

Abans, que la maratò comencès el dissabte a les 3 de la matinada per anar al curset de capacitaciò, vem passar un dia de relax a Alegrìa, un poble preciòs de muntanya, on l'alcalde efemelenista va ser assassinat en estranyes circumstàncies i vem passar per San Agustin, la comunitat on anavem en un principi i allà vem ser convidats, per l'alcalde que va fer la xerrada a Berga, a un dinar deliciòs. Demà tirem cap a Leòn (Nicaragua) i comencem a experimentar unes pessigolletes d'allò mès agradables a la panxa, deuen ser els nervis...


La foto de la dreta és al cràter d'un volcà on hi ha un llac que fa una olor a sofre brutal, ESPECTACULAR!

1 comentari: