dimarts, 3 de març del 2009

Volcà de San Vicente. 2.138 metres.



UF!! QUINA CALDA!!!


Estem molt bè sì... però fot una calda insuportable de veres... Al migdia arribem tranquilament als 42 o 43 ºC a l'ombra i l'humitat ès força alta.


El dia 21 s'ens acaba el visat, doncs nomès fan visats d'un mès per tal de boicotejar les ong's que treballen normalment a les comunitats de l'FMLN, i hem de marxar o bè a Mèxic o bè a Costa Rica, ja que Guatemala, Honduras, i Nicaragua no compten com que has sortit del pais. Aixì que hem decidit que anirem fins a Chiapas i de pas visitarem Guatemala, però això serà el 21.




LA GUERRA


La guerra al Salvador va acabar l'any de la gran falàcia olìmpica (1992) amb els acords de pau. La famila que ens ha acollit ès una de les moltes families del camp que ha patit els excesos de l'exèrcit governamental recolzat, armat i entrenat pels E.E.U.U. . La Dora va veure amb els seus ulls com decapitaven a son pare i mataven i violaven a les seves germanes i decapitaven als seus germans. De fet, de dotze germans nomès van sobreviure a la repressiò del exèrcit quatre. Evidentment quan la Dora ens ho explicava no va poder contenir les llàgrimes, la Teresa -la seva filla- ens va portar ahi a la tarda a un museu que tenen en un dels bastions de la resistència popular, la Sabana, un lloc que realment posava els pèls de punta on s'hi respirava mort, revoluciò i il.lusiò per que el dia 15 comencin a escriure la història els perdedors. La Teresa tampoc va poder contenir les llàgrimes quan explicava amb odi i ràbia als ulls les atrocitats que havien comès per aquestes comunitats. A El Salvador van ser assassinades mès de 70.000 persones durant la guerra, i ja comença a ser hora que el vençuts tinguin la oportunitat de governar des de i pel poble. VISCA LA F.P.L. (Front Popular d'Alliberament) i visca L'F.M.L.N. (Front Farabundo Martì d'Alliberament Nacional.




Ah! i per cert genteta... QUE SEGUIM SENSE FUMAR!!!!

2 comentaris:

  1. Ah Guillem! quina fresa aquesta foto teva amb la màquina de matar.
    Un cop recuperada de l'ensurt, he pogut acabar de llegir les vostres explicacions. M'encanta llegir-vos. Eli, llegint sobre la dora i la Teresa he recordat el llibre de l'ate que et vaig passar. No en vam tornar a parlar i no sé si el vas acabar llegint...
    Pels Clots anem prou bé. ens van fer una visiteta els de Capolat, per assajar a la sala annexa... La Lluna està molt guapa. Ja és la mestressa de la casa, i té un ramat considerable de gent. El Josep Lluís la va pelar, ja no porta rastes...

    una abraçada,
    annaboix

    ResponElimina
  2. Iep makissims!!!

    Caram guille sembles tot un camara del National Geografics!!!! ei us he probat d'enviar un mail però la direcció que surt al blog no és correcte, deixa un mail vàlid!!!
    Bé molts petons i moltes abraçades!!!!!!!!!

    lete

    ResponElimina