dissabte, 21 de febrer del 2009JA SOM A EL SALVADORRRRRRRR!!!!!

Doncs si, després d'una escala al pais del canal, Panamá, hem arribat a San Salvador sans i estalvis i sense cap desgrácia per explicar. Ens al contari, en plena campanya electoral, el dia 15 son les eleccions, hem al.lucinat amb la guerra oberta entre els dos partits politics que lluiten per la victória. D'una banda l'antiga guerrilla FMLN i de l'altra la dreta corrupta i feixista ARENA. Només explicar-vos que a les municipals de Gener van votar prop de 20.000 morts i 25.000 hondurencs/ques a sou. Cosa que va donar la victória a Arena a la capital, no així a la resta del pais. Hi ha gent amb metralleta protegint tots els comercos (i nosaltres queixant-nos dels nostres segurates...), alambrades electrificades a totes les cases, estem als barris tranquils i segurs per curar-nos en salut. A diferéncia de Cuba, aqui hi han molts contrastos i als centres comercials pots trobar de tot, hem passat en mig dia del socialisme caribeny i bananero, al capitalisme yankee més brutal. l'unica moneda del Salvador és el dólar americá, ja que l'Arena es va carregar la moneda nacional al 2002, i com veieu, internet es molt més barato, jeje! Ah! avui tot passejant ens han regalat aquestes meravelloses samarretes, intentarem aconseguir-ne per totes.

Tot seguit us fem un recull de fotos del que ha estat Cuba amb les impressions personals del col.lectiu que forma part de sentimentmaputxe, FINS A LA VICTÓRIA SEMPRE!!!


Cuba és una illa que no deixa indiferent a ningú, hi ha qui l'odia, i qui se l'estima, peró totes les relacions que s´hi tenen són intenses.
Amb una revolució en hores baixes possiblement per la malaltia d'en Fidel, s'hi segueix respirant quelcom diferent, quelcom que fa d'aquest paradís un lloc de peregrinació revolucionária d'arreu.
És l'illa amb regust a mar peró amb olor a petroli, un dels puntals de la lluita anti-imperialista ianqui peró un niu de "jineteras", estafadors i busca-vides sense escrúpols, és l'illa on conviu el luxe més opulent de l'Europa neo-liberal amb el mestissatge més brutal, opuléncia i escassedat, $ i moneda nacional, és l'illa de les grans idees i les poques ganes de treballar-hi, l'illa de la mentida i la desconfianca mutua, dels grans paissatges i platges de sorra blanca, peró només pels estrangers, l'illa de la cultura que escolta reggeton, l'illa del socialisme, on ningú no passa fam, l'illa del socialisme que no sap que és consciéncia ambiental, l'illa puta de l'havana. l'illa mágica del camp, l'illa dels gossos raquítics, l'illa dels galls cridaners, l'illa dels balls i la dansa, l'illa dels cotxes molt vells, l'illa de la modernitat tecnológica, i de la solidaritat de Canadá i la Venezuela d'en Chavez, dels ciclons, dels cartells, de les mulates exuberants, dels militars pels carrers, de les fruites tropicals, de les gua-guas mil, de la palma reial, del rom sabrosón, dels parásits socials, del Che, d'en Camilo i d'en Fidel, dels metges i la salut, de la manca de medicaments, del tot pel guiri per repartir entre la gent, de la cartilla i Miami, de la llagosta i mamei...en fi, Cuba és una illa de contrastos i sense Cuba res seria igual.
Hem passat un mes ple d'alegries, nervis i incerteses, d'onades de fred i d'una calor insuportable, i és que en aquest pais pel que sembla no hi ha terme mig, quan picava el sol ens fregiem i quan es tapava i bufava el vent et foties de fred, els millors cubans/es son aquells que no es dirigeixen a tu pel sol fet de fer un tomb pel carrer, i ets tu mateix el que et dirigeixes a ells, poc a poc et vas movent amb soltura en aquest kaos laberíntic de gents. Hem vist platges d'ensomni que quedaran per sempre a la retina de la memória; Hem muntat a cavall per paratges irrepetibles; hem suat com cubans en "guaguas" a reventar, en "camellos", i en "5 pesos"; hem patejat pel pais fent"botella", vem gaudir de la fira internacional del llibre a l'Havana i no vem pagar per cap llibre mes d'un euro. Poc a poc, i després del primer ensurtens hem adaptat perfectament la manera de viure cubana, i la veritat, és que no viuen gens malament. ALABAO!!!


camello: automobil articulat de grans dimensions que consta d'un camió i un remolc tipu autobus.
5pesos: Camions que es dediquen al transport de persones. Fer "botella": fer autostop . Alabao: exclamació típica cubana de la part occidental.1 comentari:

  1. es una lastima que una persona ignorante que no sepa nada del pais(el salvador) venga a enaltecer al fmln cuando todos sabemos que han sido una bola de asesinos y corruptos(eso se ve hasta en las alcaldias que el fmln ha gobernado).
    da lastima que un extranjero venga a hablar cosas que no sabe del pais, pero bueno si defiendes a los terroristas alla tu problema

    ResponElimina